Virgo Maria is een groene school

Het Virgo Maria-instituut ligt in het centrum van het Antwerpse district Merksem. Het 1,8 ha grote schoolterrein met park maakt deel uit van de groene long van Merksem. De school ligt midden in een groenzone. Aan de ene zijde grenst het Virgo Maria-instituut aan het openbaar park Runcvoort, aan de andere zijde aan het sportcentrum De Rode Loop en de stedelijke muziekacademie. Aan de overzijde van de straat vind je het Merksemse voetbalstadion en het gemeentepark.

Het Virgo Maria-instituut wordt niet voor niets "de school in 't groen" genoemd, ondanks de ligging in een stedelijk gebied. De kleuters en leerlingen van de lagere school maken regelmatig gebruik van de mogelijkheden die zulke "eigen" groene parkzone kan bieden.

Voor sport- en spelactiviteiten, natuurexplo, crea-activiteiten moeten de jongens en meisjes het schoolterrein niet verlaten.

Wij zijn gehuisvest in een rustige groene omgeving. Wij bieden uw kleuter ruime klaslokalen, lange gang om in te fietsen en te spelen, slaapgelegenheid voor de allerkleinsten;

We hebben een prachtige speeltuin met grote zandbak en een berg. Zoals u ziet, ruimte om volop te bewegen in de natuur en in de klas om zo tegemoet te komen aan de eisen en bewegingsdrang van uw kleuter.